Neki detalji već viđeni
19

Denza N7 je novi kineski crossover "poznatog" izgleda

D. B.
Kineski brend Denza, koji je zajednički biznis BYD-a i Mercedes-Benz Grupe, otkrio je izgled nadolazećeg novog modela pod nazivom N7.

Riječ je o crossoveru s pet sjedišta, koji će biti dostupan s hibridnim, ali i potpuno električnim pogonom. Sportske karakteristike dizajna je "posudio" od modela drugih proizvođača, a također je nešto bliži tlu nego što je uobičajeno za vozila ovog tipa.

N7 predstavlja produkcijsku verziju prošlogodišnjeg koncepta Inception te dolazi s evolucijom iste teme dizajna. LED svjetla liče na ona kod Lamborghinijevih modela, dok linija prozora i stražnja ramena podsjećaju na Ford Mustang Mach-E. Stražnja svjetla pune dužine inspirisana su Porscheovim dizajnom. Međutim, N7 ima i neke unikatne karakteristike poput dnevnih svjetala integrisanih u branik, koja se spajaju s kompleksnim usisnicima i produženim hromiranim detaljima iznad bočnih prozora. Nazad je veliki stražnji spojler, a crossover je dobio felge s pet krakova, difuzor koji doprinosi boljoj aerodinamici i "ravne" kvake na vratima.

Portovi za punjenje nalaze se s obje strane karoserije, baš kao što je slučaj s Denza D9 minivanom koji se već prodaje u Kini. Vidljiv je i LiDAR senzor te kamere, što nagovještava poluautonomne funkcije vožnje. Može se očekivati potpuno digitalna instrument tabla te napredna tehnologija u unutrašnjosti.

O platformi nema detalja, ali se zna da će N7 biti dostupan s plug-in hibridnim i električnim pogonom. Isto je i s modelom D9, koji se prodaje u nekoliko varijanti DM-i Hybida čija snaga varira od 296 do 401 KS, odnosno između 308 i 369 KS u slučaju električnog modela.

Denza N7 se na kineskom tržištu očekuje u narednim mjesecima, a pojavit će se i veći N8 SUV s tri reda sjedišta.