Svjetski dan knjige
130

Concentrix Balkan donirao knjige bibliotekama širom Bosne i Hercegovine

Concentrix Balkan
Concentrix Balkan
Predstavništvo vodeće svjetske kompanije za korisničko iskustvo (CX), rješenja i tehnologije Concentrix Balkan, obilježava Svjetski dan knjiga darivanjem lokalnih biblioteka širom regiona.

Na deset lokacija, u četiri države, uposlenici su se udružili i prikupili knjige sa ciljem da doprinesu podizanju svijesti o važnosti kulture čitanja.

Oliver Derler, Managing Director Concentrix Balkan, ističe da napredak pojedinca zavisi od toga koliko dijeli sa ljudima oko sebe, te da je posebno ponosan što su tu činjenicu prepoznale i njegove kolege.

"Više od 2.000 uposlenih u Concentrix Balkan shvatilo je važnost ove inicijative i veoma sam ponosan na svoje kolege. Pokazali su da podići igru na viši nivo ne znači samo biti dobar u poslu, već i prepoznati potrebe zajednice kojoj pripadaš", napominje Derler i dodaje:

"U svakoj državi u kojoj poslujemo, trudimo se da budemo aktivan član zajednice i rado organizujemo najrazličitije moguće akcije. Svjesni smo da je ovo simboličan doprinos, ali je ujedno i samo jedan od načina na koji želimo da doprinesemo društvu".

Sarajevska kancelarija, Concentrix Bosna i Hercegovina, dio donacije opredijelila je za biblioteke u Sarajevu.

Renato Kapo iz Javne ustanove Biblioteka Sarajeva ističe da je u današnje vrijeme potrebno poticati čitanje i ukazivati na važnost biblioteka kao čuvara znanja:

Concentrix Balkan
Concentrix Balkan

"U ime Biblioteka Sarajeva želim se zahvaliti Concentrix Bosna i Hercegovina i njihovim uposlenicima na učešću u donaciji knjiga za našu ustanovu. Concentrix Bosna i Hercegovina je prepoznao važnost knjige i biblioteke za lokalnu zajednicu, te je u povodu Svjetskog dana knjige donirao knjige Biblioteka Sarajeva čime je fond naše biblioteke obogaćen naslovima iz različitih područja i struke. Kompanija Concentrix Bosna i Hercegovina sa svojim uposlenicima je donacijom knjiga pokazala kako kompanije, kroz društveno korisni rad, mogu raditi na unaprijeđenju lokalnih zajednica i društva u cjelini", rekao je Kapo.

Damir Kučinar, Site Direktor Concentrix Bosna i Hercegovina smatra da su ovakve akcije od nemjerljive važnosti.

"Vjerujemo da znanje i čitanje treba da budu dostupni svima, jer su od ogromnog značaja za napredak svakog pojedinca i čitavog društva. Svjetski dan knjige je samo jedan dan koji nas podsjeća na važnost ovakvih akcija, a nadamo se da će ih u budućnosti biti još više. Drago nam je što se veliki broj naših Game changera odazvao inicijativi i što ćemo mnogima omogućiti nezaboravne trenutke uz knjigu", ističe Kučinar.

Concentrix je vodeća svjetska kompanija za korisničko iskustvo (CX), rješenja i tehnologije. Posluje u više od 70 zemalja svijeta, na šest kontinenata i više od 500 lokacija, a preko 440.000 Game changera svakodnevno razvijaju iskustva koja definišu globalne brendove. Oni kreiraju rješenja za najveće svjetske brendove u svim ključnim industrijama uključujući tehnologiju, potrošačku elektroniku, maloprodaju, putovanja, e-trgovinu, bankarstvo, finansijske usluge, osiguranje, zdravstvo, komunikacije i medije, automobilsku industriju, energetiku i javni sektor. U zemljama Balkana fokusirani su na pružanje korisničke podrške na njemačkom jeziku.

Više informacija o Concentrix Bosna i Hercegovina pronađite na stranici webhelp-bih.com.