Izazvala kontroverze
15

Martin Freeman progovorio o seks sceni s 30 godina mlađom Jennom Ortegom: Ne znači da to podržavam

D. J.
Foto: Imdb
Foto: Imdb
Martin Freeman je u nedavnom intervjuu za časopis Times odgovorio na kritike koje je dobio erotski triler "Miller’s Girl", a u kojem je glumio uz Jennu Ortegu.

Naime, ovaj film koji je imao premijeru početkom godine, podijelio je kritičare i gledatelje. Uz to, izazvao je kontroverzu zbog intimnih scena između 21-godišnje Ortege i 52-godišnjeg Freemana.

Radnja prati 18-godišnju srednjoškolku Cairo Sweet (Ortega) koja sa svojom bogatom obitelji živi u Tennesseeju. Dok su joj roditelji na putu, Cairo na nagovor svoje najbolje prijateljice odluči zavesti svog profesora kreativnog pisanja Jonathana Millera (Freeman).

Unatoč kontroverzi Freeman je objasnio da je film dubok i ima brojne nijanse.

"Film ne govori: 'Nije li ovo sjajno?'" izjavio je Freeman te dodao da prikaz veze s ogromnom razlikom u godinama ne znači da film podržava takve stvari.

"Razne asocijacije mogu pokvariti priče koje se bave teškim temama", poručio je Freeman. "To je prava šteta. Hoćemo li kritizirati Liama Neesona jer je bio u filmu o Holokaustu?"

Redateljica filma Jade Halley Bartlett također je rekla da film ima više nijansi i da nije htjela prikazati likove koji su crno-bijeli.

"Mislim da je opasno prikazivati žene kao savršene žrtve jer nam to uklanja slobodu djelovanja", rekla je Bartlett.