Muzičari iz Sarajeva
32

Kantautorski duo Domine objavio pjesmu "U nevolji"

I. S.
Kantautorski duo Domine iz Sarajeva objavio je pjesmu "U nevolji". Ovo je četvrta u ciklusu od šest pjesama koje su napisali i snimili u prethodnom periodu.

"Život kakav smo poznavali u vrijeme nastajanja tih pjesama se u cijelom svijetu zaustavio, mučila su nas razna pitanja i javljale su se svakodnevne dileme. Razmišljali smo o tome da li će muzika biti ista kao prije, hoćemo li opet imati priliku nastupati, kako će život izgledati ubuduće. Tada smo odlučili okrenuti novi list, a ova pjesma se javila kao duhovna potreba da se 'požalimo' nekoj višoj sili, da zatražimo pomoć, inspiraciju od metaforički nazvanog, anđela kako pjesma kaže. Nije bilo puko pisanje pjesme već potreba da dobijemo vjetar u leđa da nastavimo dalje", naveli su.

Dodali su da je to rezultiralo ovom pjesmom koja označava momenat u kojem shvataju da je pisanje pjesama njihova zona komfora i njihov najbolji prijatelj kojem uvijek mogu reći ono što je najdublje skriveno u njima, što će im pomoći da prevaziđemo neku prepreku i krenu dalje.

"U ovoj pjesmi, kao i u prethodnim, vodimo razgovor sa samim sobom, što je svim ljudima zajedničko, a nama način da dođemo do naše publike. Uvijek se rado prisjećamo perioda kada su ove pjesme nastale iz razloga, što nas svaki put motiviše da idemo naprijed kroz šta god prolazili. Poruka pjesme je da među koliko god zidova se u životu našli, moramo u sebi potražiti snagu da prevaziđemo trenutak slabosti. Potrebna je upornost, strpljivost i najviše od svega hrabrost da se sa problemom suočimo, jer je ipak na kraju krajeva svaki problem privremen", ispričali su.

Spot su snimali u Srednjoj muzičkoj školi i Likovnoj akademiji Univerziteta u Sarajevu čijim se upravama ujedno zahvaljuju na susretljivosti.

"Također se zahvaljujemo našem prijatelju i kolegi Vedranu Tomičiću, koji je podigao kvalitet našeg novog spota za stepenicu više te nam tako pomogao da i vizuelno publici dočaramo novu pjesmu onako kako smo željeli. Veliko hvala i ljudima koji su cijeli projekat propratili kroz objektiv fotoaparata i zabilježili najbolje momente - Edisu Halimanoviću i Dalili Selimović", kazali su.