Stotine reakcija
36

"Zar na Balkanu ne uče engleski?": Komentar o predstavniku Hrvatske na Eurosongu izazvao "buru"

N. O.
Foto: Instagram/Eurovision
Foto: Instagram/Eurovision
Svi ovogodišnji učesnici na Eurosongu održali su prve probe u Malmeu, a nakon što je podijeljen snimak Baby Lasagne i njegovog prvog nastupa jedan komentar izazvao je lavinu reakcija i rasprava.

Naime, dok su komentare preplavile poruke da Lasagna kojem kladionice predviđaju drugo mjesto "mora pobijediti", na Twitteru je jedna reakcija pokrenula buru.

Američki novinar Dave prokomentarisao je isječak sa zvanične stranice Eurovizije gdje hrvatski predstavnik govori o prvim impresijama nakon probe, a požalio se na njegov naglasak.

"Jesam li ja jedini kojem se ne sviđa njegov 'engleski'? Zar ne uče pravi engleski na Balkanu. Vjerovatno je to ipak zemlja trećeg svijeta", napisao je Dave što je izazvalo lavinu reakcija.

Uslijedile su stotine komentara u kojima su ne samo ljudi s Balkana, već i drugih zemalja Evrope, tvrdili da bi se trebao stidjeti zbog takvog komentara.

"Nisi valjda ovo ovdje napisao? Je li ovo šala? Sram te bilo", "Zašto te briga", "Postoji razlog zašto držimo Amerikance dalje od Eurovizije", "Koji jezik pored engleskog ti govoriš?", glasili su samo neki.

Nakon što su mu poručili da bi voljeli čuti kako on govori hrvatski, upitao je "zašto bi trebao brinuti o nekom jeziku manjina".

Podsjetimo, izbor za najbolju pjesmu 68. Eurovizije održat će se u Švedskoj u Malme Areni 7., 9. i 11. maja, nakon što je na prošlogodišnjem Eurosongu pobjedu odnijela njihova predstavnica Loreen.