Trener Dortmunda
4

Ko je Edin Terzić: Nabavljao je dresove Vatrenih, zna hrvatske pjesme i ljetuje u Makarskoj

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trener Borussije Dortmund Edin Terzić je sa Milionerima ostvario pobjedu u prvom meču polufinala Lige prvaka protiv PSG-a nakon čega su se pojavile brojne zanimljivosti o mladom i ambicioznom stručnjaku.

Otkrio je to nekadašnji asistent Slavena Bilića u reprezentaciji Hrvatske Nikola Jurčević koji je u razgovoru za hrvatske medije otkrio da je Terzić veliki navijač reprezentacije Hrvatske.

"Oblikovalo ga je to što je dijete Dortmunda. Zaljubljen je u taj klub, ali je i navijač hrvatske reprezentacije. Znao je nabavljati dresove Vatrenih za sebe i članove porodice", rekao je Jurčević i dodao:

"Svestran je, ali profesionalac, nema poroka, posvećen je samo nogometu, ali opušten i zabavan. Zna hrvatske pjesme, upućen je u sve, i HNL je pratio. Govori hrvatski, ljetuje u Makarskoj pa se znamo vidjeti kad dođe, kao i s njegovim bratom, koji je sada Borussijin skaut".

Edin je rođen u Mendenu u Njemačkoj 30. augusta 1982. Njegov otac Ibrišim je iz Donjeg Vakufa (BiH), a majka Ružica iz Osijeka. Terzić ima hrvatsko i njemačko državljanstvo, odrastao je u gradu blizu Dortmunda i s tek devet godina prvi je put Borussiju gledao s tribina Westfalenstadiona.

Suprugu Koru Wölm upoznao je na igralištu jer i ona je bila nogometašica, igrala je za Bochum u drugoj ligi. Vjenčali su se 2013. i imaju dvije kćeri.