Inspirisana raskidom
23

Macha Ravel objavila pjesmu "Traume": Povratak na scenu u novom žanru

I. S.
Nešto manje od godinu dana nakon objave svog prvog studijskog albuma "Intenzitet", pjevačica Macha Ravel, ranije poznatija kao reperica Muha, vraća se sa novom pjesmom u synth-pop žanru pod nazivom "Traume".

Pjesma opisuje osjećaj koji prati vezu u kojoj obje osobe nose sa sobom neizliječene traume iz djetinjstva.

"Ovu pjesmu sam komponirala prije više od dvije godine na gitari nakon jednog teškog raskida od kojeg nisam dugo mogla da se oporavim. Pisanje ovog teksta mi je pomoglo da prihvatim bol koju sam osjećala i da ne žalim za nečim što me uništavalo", navela je.

Na pjesmi je radio i poznati sarajevski muzičar i producent Edvin Hadžić koji je savršeno doprinio Machinoj želji za novim zvukom.

Macha Ravel, koja se pojavila na sceni prije skoro četiri godine, kada je započela svoju rep karijeru, izjavila je da je međuvremenu napustila izdavačku kuću Bassivity Digital i da se danas vodi kao nezavisni izvođač.

"Takav put jeste puno teži jer nosi veću odgovornost i količinu posla, ali mislim da se lakše spava noću kada znaš da ti upravljaš svim segmentima tvog posla, te ovim putem poručujem da se ne treba bojati biti indie", kazala je.

Pjesmu prati i spot koji je režirao mladi sarajevski videograf Tarik Bičo s ekipom Bagra, koja je također iz Sarajeva. Macha izjavljuje da je ova pjesma uvod u njenu novu muzičku eru te je najavila da ovu pjesmu ubrzo slijedi još mnogo njih.