Zakazano predstavljanje
107

Savez danas odlučuje o selektoru, navijači BiH s nestrpljenjem čekaju Sergeja Barbareza

D. P.
Barbarez bi trebao biti potvrđen kao novi selektor BiH (Foto: Instagram)
Barbarez bi trebao biti potvrđen kao novi selektor BiH (Foto: Instagram)
Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će donijeti odluku o imenovanju Sergeja Barbareza na mjesto selektora seniorske reprezentacije.

Nakon višegodišnje inicijative navijača, čini se da je konačno došlo vrijeme da miljenik nogometne javnosti u BiH konačno preuzme selektorsku poziciju Zmajeva. Sergej Barbarez bi danas trebao biti imenovan novim selektorom BiH, a šanse da se nešto nepredviđeno dogodi su veoma male.

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH danas je u 15:30 zakazao sjednicu na kojoj će Barbarez biti potvrđen kao novi selektor BiH.

Nakon sjednice, zakazano je i predstavljanje novog selektora na konferenciji za medije od 17 sati, također u Sarajevu, u prostorijama Nogometnog saveza BiH. Tada se očekuje i prvo obraćanje Barbareza kao selektora Zmajeva, ali i predsjednika Nogometnog saveza BiH Vice Zeljkovića.

Barbarez bi trebao dobiti višegodišnji ugovor s Nogometnim savezom BiH, a danas bi trebala biti imenovana i ekipa koja će sarađivati s legendarnim kapitenom. Radi se mahom o proslavljenim reprezentativcima BiH koji su u godinama prije nas ostavljali srce u dresu Zmajeva.

I sam Barbarez je potvrdio da želi preuzeti reprezentaciju BiH te ćemo vidjeti kako će se snaći na selektorskoj poziciji, pošto se tim poslom još uvijek nije bavio.

Barbarez je ikona reprezentacije BiH i legendarni kapiten, a u periodu od 1998. do 2006. godine je upisao 47 nastupa i postigao 17 pogodaka. Za reprezentaciju BiH je debitovao 14. maja 1998. godine protiv Argentine, a posljednji susret odigrao je 7. oktobra 2006. godine u Moldaviji.

Igračku karijeru je počeo u Veležu, a po izbijanju agresije na BiH otišao je u Njemačku gdje je igrao za Hannover, Union Berlin, Hansu Rostock, Borussiju Dortmund, HSV i Bayer Leverkusen. Svojevremeno je bio jedan od najboljih napadača u njemačkoj Bundesligi, a najbolji strijelac lige je bio u sezoni 2000/2001.